Vélemények

Zavodni Gréta, Zavodni Gréta

Az én életemben a sport mindig is nagyon fontos szerepet játszott. Hetente több alkalommal vettem részt edzéseken, mígnem egy orvosi kivizsgálás alkalmával rákot diagnosztizáltak nálam. Két év nagyon kemény kemoterápiás kezelés és ágyban töltött idő után kerültem Judit „gyógyító” kezei közé. Már az első alkalommal éreztem, hogy egy igazi szakértő kezében vagyok. Szinte a nulláról kellett engem újraépíteni és Judit ebben maximálisan a segítségemre volt és van is. Az edzések nem csak a testemre, de a lelkemre is nagyon jó hatással vannak. Biztosan tudom, hogy ez még csak a kezdet és hosszú évekig fogunk még együtt edzeni.

Káli Vilja, boldog kismama Káli Vilja boldog kismama

2013 januárjában 18 hetes terhes voltam, amikor elkezdtem járni egy sorstársammal terhes tornára. Korábban sem állt távol tőlünk a sport, így magától értetődő volt, hogy a terhesség alatt is szeretnénk valamit kezdeni magunkkal. A barátnőm akadt rá a Total Fitt stúdióra és közösen kezdtük el a mozgást. Itt kifejezetten olyan gyakorlatokat végeztünk, ami ilyenkor engedélyezett, kellemesen átmozgattuk magunkat, sőt egyszer-kétszer még izomlázunk is volt! Az edzések olyannyira megtetszettek és olyan hasznosnak bizonyultak, hogy egészen a szülés előtti napokig jártunk heti 2 alkalommal. Ha valaki terhessége alatt nem szeretne ellustulni, de mégis „jóváhagyott” gyakorlatokat végezne, ráadásul jó hangulatban, akkor annak feltétlenül ajánlani tudom a Judittal való edzéseket. A magam részéről annyit mondanék, hogy ha legközelebb terhes leszek, a terhes tornát ki nem hagyom!

Bartha Zsófia, Bartha Zsófia

Bartha Zsófiának hívnak, 1978-ban születtem, egy születési rendellenesség következtében mozgáskorlátozottan. Mivel a bal lábam teljesen mozgásképtelen, hároméves korom óta járógép segítségével közlekedem. Ez a szerkezet azonban csak az első néhány évben jelentett valódi segítséget. Később szép lassan elkezdtek a lábamban sorvadni az egyébként sem túlságosan erős izmok, a gerincem pedig folyamatosan ferdült. A járás is egyre nehézkesebbé vált számomra, valamint a túlterheltségtől az addig viszonylag panaszmentes jobb lábamban folyamatosan erősödő, szűnni nem akaró fájdalom jelentkezett. Az állapotom annak ellenére vált egyre aggasztóbbá, hogy rendszeres úszással és tornával igyekeztem magam formában tartani. Az orvosok évekkel ezelőtt már teljesen lemondtak rólam. Az év elején pedig az addig sem egyszerű helyzet tovább súlyosbodott. Január elején a járógép váratlanul összecsuklott alattam, ennek köszönhetően estem egy hatalmasat. Az esés után deréktól lefelé majd’ négy hónapig szinte teljes mértékben immobillá váltam, mivel a lábfejem annyira összeroncsolódott. Az izmaim berövidültek, letapadtak, a legegyszerűbb mozdulatok is óriási fájdalommal jártak, már amennyiben sikerült azokat egyáltalán kiviteleznem. Ilyen állapotban voltam, amikor a környezetemnek köszönhetően megismerkedhettem Tóth Judit személyi edzővel, aki május óta foglalkozik velem heti két alkalommal. Rendkívüli szakértelmének és emberi kvalitásainak hála, négy hónap intenzív, kemény munka után elmondhatom, hogy újra mozgásképesen és szinte teljesen fájdalommentesen élhetek. Egyre könnyebben megy a mozgás, látványosan megerősödtem, ezenkívül a gerincdeformitásom is jelentős mértékben javult. És a jelek szerint ez még csak a kezdet. . .

Szalghári Éva, online marketing tanácsadó - fps webügynökség Szalghári Éva online marketing tanácsadó - fps webügynökség

2012. januárjában csatlakoztam az fps csapatához, már az első héttől kezdve járok a többiekkel tornázni. Néhány évvel ezelőtt gerincsérvet diagnosztizáltak nálam, így különösen fontos számomra a rendszeres testmozgás. Az első néhány hét folyamatos izomláza után sikerült felvennem a csapat tempóját és edzettségi szintjét, így a gerincproblémám ellenére gond nélkül tudtam a többiekkel edzeni. Május végén egy otthoni rossz mozdulatnak köszönhetően beállt a derekam, így nemcsak tornaképtelen, de pár napig mozgásképtelenné is váltam. A kötelező néhány napos fekvés után elkezdtem a gyógytornán tanult már jól bevált gyakorlatokat végezni, ám a gerinc körüli izmaim annyira görcsben voltak, hogy a csípőmet is kimozdították a helyéről, és emiatt állva is csak a kérdőjel pozíciót tudtam elérni. Ekkor kerestem meg Juditot, hogy segítsen óvatosan mozogni, mert egyedül nem tudtam magam kiegyenesíteni. A közel két hét fekvésnek köszönhetően nagyon legyengültem. Az első hónap elég keservesen ment, sok fájdalommal, viszont szépen elkezdtem javulni. Judit centiről-centire mozgatott, ami szép lassan meghozta a sikert. Két és fél hónap alatt visszahozott arra az erőnléti szintre, hogy most már újra a többiekkel együtt tornázhatom. Köszönöm Juditnak a sok-sok figyelmet és türelmet, hogy átsegített ezen a nehéz időszakon, és hogy ismét fájdalommentesen élhetek.

fps webügynökség, fps webügynökség

Mi, az fps webügynökség tornász csapata (mi csak így hívjuk magunkat) immár három éve járunk heti két alkalommal Juditékhoz tornázni. Mivel napi sok-sok órát töltünk a számítógép előtt görnyedve, ránk fér egy kis mozgás. Vannak köztünk, akik szinte minden alkalommal mennek edzeni, és vannak, akik csak hébe-hóba, de mindig nyaggatjuk a többieket is, hogy jöjjenek ők is. Nekünk ez nemcsak az egészségünk miatt fontos - bár ez a legfontosabb – hanem a csapat miatt is. Sokáig munka után jártunk „levezetésképpen” edzeni, ám a jó idő beköszöntével kitaláltuk, hogy próbáljuk meg a reggeli tornát. Ez többeknek nem kis áldozatot jelentett, hiszen reggel 7-kor kezdünk, de mi magunk is meglepődtünk azon, hogy szinte mindannyian időben megérkeztünk, és jól eső fáradtsággal ballagtunk vissza az irodába megkezdeni a napi munkát. Köszönjük a Total Fittnek a lehetőséget, ezután is szorgalmasan fogunk járni.

Fükő Krisztina, cégvezető Fükő Krisztina cégvezető

Gerincproblémáim miatt egyre gyakrabban szedtem erős fájdalomcsillapítókat; egy idő után nem csak a lehetséges műtét miatt, hanem a gyomromért is aggódni kezdtem. Tudtam, hogy az edzés sokat segíthetne az állapotomon, de azzal is tisztában voltam, hogy amennyiben nem megfelelően végzem, könnyen ronthat is rajta. Hosszas keresgélés után jutottam el Juditékhoz, aki eleinte óvatosan edzett velem, mert a fájdalmak miatt kímélt gerincem mellett nagyon elgyengültek az izmok. Ahogy erősödött a hátam, fokozta a terhelést és néhány hónap után már egyáltalán nem volt szükségem a gyógyszerekre. Rendszeres látogatója vagyok a stúdiónak, mert szeretném, ha ez így is maradna.

Dr. Rőth Julianna, orvos Dr. Rőth Julianna orvos

Hat évvel ezelőtt ízületi bántalmaktól, erős fájdalomtól szenvedtem. Minden lépés fájdalmat okozott. Lányom biztatására kipróbáltam a személyi edzést Judittal, és azóta heti háromszor járok tornázni, ki nem hagynám! A legjobb az egészben, hogy nem csak izmosabb és erősebb lettem, de azóta egyáltalán nincsenek fájdalmaim. És így végre mind a négy unokámmal tudok játszani vagy sétálni, ha úgy tartja kedvünk!

Dr. Hornyik Andrea, kardiológus főorvos Dr. Hornyik Andrea kardiológus főorvos

Nagyon örülök, hogy 2007 tavaszán rátaláltam erre a fitnesz szalonra. Rövid idő alatt látványos alakváltozás volt észlelhető, de nem csak az alak, hanem az egészség szempontjából is ideális ez a testmozgás. A személyi edzések nagyon változatosak, oldott baráti az óra hangulata, mely nem csak testi, hanem lelki felfrissülést is jelent. Az edzők magas szakmai tudása az alapja a kimagasló színvonalnak. A tréningeket ki nem hagynám semmi pénzért.

Uri Mariann, szerkesztő - Inform Media Uri Mariann szerkesztő - Inform Media

Hogy mióta járok Judithoz? Már nem is emlékszem, olyannyira a mindennapjaim részévé vált a heti három edzés. Azt azonban tudom, hogy a napi 10-12 óra, nagyrészt ülőmunkába belerokkanék, ha nem lenne a Kinesis, a Step pad, Tae-bo, Soft ball, Fit-ball, Callanetics, Xco, Pump és társai.