Terhestorna

Terhestorna

A terhesség nem betegség. A terhestorna napjainkban az egyik legelterjedtebb - és ha terhestorna oktatói képesítéssel rendelkező szakember irányítása mellett zajlik, a legoptimálisabb sportolási forma a kismamáknak.

Mivel a várandósság alatt számos testi problémával szembesülnek a kismamák, pl: testsúlynövekedés, medence és lábak nagyobb mértékű igénybevételéből adódó gyakoribb ízületi fájdalmak, gerinc és derékproblémák, nehezebb levegővétel, stb, ezért játszik fontos, illetve kiemelkedően fontos szerepet a megfelelő mozgás az ő életükben is.

A tornán kifejezetten olyan gyakorlatok kerülnek alkalmazásra, melyek erősítik és nyújtják a megfelelő izmokat, különösen a gerinc-, medence- és gátizomzatot, illetve a mell-, hát-, has-, és csípőizmokat.

Különös figyelmet fordítok a keringésjavító vénás tornagyakorlatokra, mellyel megelőzhető az ödémás végtagok kialakulása, és az egyensúlyi és koordinációs gyakorlatokra, mivel a test súlypontja a pocak növekedésével megváltozik és ezzel párhuzamosan az egész test súlyelosztása felborul.

A rendszeres fizikai aktivitást végző terhes kismamáknál kevésbé alakul ki a terhesség ideje alatt magas vérnyomás, cukorbetegség, visszértágulat, mozgásszervi panaszok, trombózis,és elhízás.

A Belényi Bea nevével fémjelzett terhestorna oktatói, valamint a speciális főiskolai mentálhigiénés diplomámnak köszönhetően nemcsak a kellemetlen testi tünetek csökkennek, hanem a depresszió, stressz, szorongás és ingerültség is.

Saját tapasztalatomból kiindulva, hiszen jómagam is a teljes kilenc hónapot végig tornáztam és kis túlzással az edzőteremből érkeztem a szülőszobába, tanácsolom minden terhes nőnek ezt a csodálatos mozgásformát. Összehasonlíthatatlanul jobban reagál az edzett szervezet a „más állapotra” és könnyebb dolga lesz a kismamának a plusz terhek viselésében is.


        Tóth Judit

Jelentkezz most!
+36 20 485 4651